5o Δ|Υ|Ο FORUM,  & Beauty Day:

H μεγαλύτερη γιορτή της υγείας και της ομορφιάς στο Ζάππειο Μέγαρο

 

 

«Να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη την πρόληψη»,

ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει, κηρύσσοντας την έναρξη της διοργάνωσης, ο Οικονομολόγος, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και γ.γ. του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, κ. Ζαχαρίας Καπλανίδης. «Αν τα άτομα ηλικίας 30 έως 70 ετών λάμβαναν -ως οφείλουν- σοβαρά υπόψη το θέμα της πρόληψης, θα είχαμε περισσότερους από 100.000 «υγιείς» ασθενείς ετησίως και η χώρα μας θα εξοικονομούσε περί τα 1 δις ευρώ τον χρόνο από το σύστημα υγείας και από τον οικογενειακό προϋπολογισμό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα καλλυντικά, η «όμορφη βιομηχανία»,

είναι μια βιομηχανία 1,4 δις (συμπεριλαμβανομένων και των εξαγωγών) για τη χώρα μας και μια βιομηχανία 71 δις ευρώ σε ολόκληρη την Ευρώπη και αποτελεί ναυαρχίδα της οικονομίας, μαζί με τα τρόφιμα και την υγεία», σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχάνων Καλλυντικών & Αρωμάτων (ΠΣΒΑΚ), κ. Θεόδωρος Γιαρμενίτης, συμπληρώνοντας ότι «η ομορφιά δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανθρώπινη αξία και δικαίωμα του κάθε ανθρώπου».

 

 

Στο πνεύμα της πρόληψης,

ο καθηγητής Χειρουργικής και Ιστορίας της Ιατρικής, πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος της Κω, κ. Στέφανος Γερουλάνος μετέφερε τις κυριότερες διδαχές του Ιπποκράτη για καλή υγεία και ευεξία: «Γυμνάζεστε ολίγον αλλά περιπατείν πολύ». «Ο οργανισμός να ασκείται στον κόπο, στην τροφή, στο ποτό, στον ύπνο, στα αφροδίσια (sex), σ’ όλα με μέτρο. Παν το πολύ τη φύσει πολέμιον».

Keynote Speaker,

στην εναρκτήρια τελετή ήταν ο ιδρυτής και πρόεδρος της AIR PARIS Agency, κ. Δημήτρης Κατσαχνιάς. Στη βάση της διαπίστωσης ότι το 80% του πληθυσμού σήμερα συμπεριφέρονται σαν millenials, o κ. Κατσαχνιάς τόνισε πως το παιχνίδι και οι κανόνες στο marketing τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει σημαντικά και το πιο καλό εργαλείο marketing σήμερα είναι η υγεία.

Υγεία και ομορφιά είναι έννοιες αλληλένδετες,

επεσήμανε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος (ΟΣΕΔΑΕ), κυρία Λένα Τσικούρη, σημειώνοντας ότι πολύ συχνά οι αισθητικοί που βλέπουν από κοντά το σώμα μιας γυναίκας, μπορούν να διαπιστώσουν εγκαίρως κάποιο πρόβλημα υγείας, παραπέμποντάς την στον γιατρό.

Αναφερόμενος στη φετινή συνεργασία του 5ου Δ|Υ|Ο FORUM, με τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας,

ο κ. Αθανάσιος Ράπτης, μέλος ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων σε Δημόσιο Δρόμο και Βουνό, ανακοίνωσε ότι στόχος του ΣΕΓΑΣ είναι τα δρομικά γεγονότα να συνδέονται πλέον με σειρά εκδηλώσεων για τους πολίτες και τους επισκέπτες της χώρας

Την εναρκτήρια τελετή ομόρφυναν με την παρουσία τους, άνθρωποι από τον χώρο του θεάματος και του αθλητισμού:

Ευρυδίκη Βαλαβάνη, Κωνσταντίνος Βασάλος, Κώστας Κοκκινάκης, Κώστας Σόμμερ, Γιάννης Αϊβάζης, Ναταλία Δραγούμη, Σόφη Πασχάλη, Θέμης Γεωργαντάς και Ηλίας Γκότσης ήταν μεταξύ αυτών που παραβρέθηκαν στη μεγάλη γιορτή της υγείας και της ομορφιάς.

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές της τελετής έναρξης,

ήταν η περιγραφή από την συνιδρύτρια- Διευθύντρια Καινοτομίας & Ανάπτυξης της ΚΟΡΡΕΣ SA κυρίας Λένας Φιλίππου, του ταξιδιού για την αναβίωση και αναδημιουργία ενός αρώματος της μυκηναϊκής εποχής, ώστε να εκτεθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.