O βελονισμός στην υπηρεσία της ομορφιάς | Forum Υγείας
Μια μοναδική διοργάνωση που φέρνει κοντά και διαδραστικά τους επιστήμονες Υγείας με τη βιομηχανία και το κοινό. Περισσότερες από 20 επιστημονικές εταιρείες, 200 και πλέον καταξιωμένοι επιστήμονες ομιλητές, από το χώρο της υγείας, της διατροφής και της ομορφιάς, 100 τουλάχιστον από τις πλέον δυναμικές εμπορικές εταιρείες, 10.000 επισκέπτες ενημερώνουν και ενημερώνονται για τα πιο πολύτιμα αγαθά του ανθρώπου, την υγεία και την ψυχική διάθεση. Πρόληψη, ευεξία και έγκαιρη διάγνωση: Εάν αυτές οι έννοιες είναι και στα δικά σας ενδιαφέροντα, ατομικά ή εμπορικά, τότε σας περιμένουμε όλους με ελεύθερη είσοδο στις 17-18 Μαρτίου στον ιστορικό και πανέμορφο χώρο του Ζαππείου.
διατροφη, Υγεία, ομορφιά
9533
post-template-default,single,single-post,postid-9533,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-3.8,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Blog

O βελονισμός στην υπηρεσία της ομορφιάς

  |   ΟΜΟΡΦΙΑ   |   No comment

Ο βελονισμός είναι η παλαιότερη κινεζική θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιείται σήμερα διεθνώς και πλέον έχει εφαρμογές και στην Αισθητική Ιατρική. Μελέτη του Journal of Clinical Acupuncture αναφέρει ότι σε 300 περιπτώσεις που αντιμετωπίστηκαν με βελονισμό λίφτινγκ το 98% είχε επιτυχή και διαρκή αποτελέσματα.

Γράφει ο Σωτήρης Τσιούμας, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Λέκτορας του Πανεπιστημίου του Camerino, Πρόεδρος Society of Aesthetic Medicine Non – Ablative Surgery (SAMNAS), Συγγραφέας “Εγχειρίδιο Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής”

 

Ο βελονισμός διδάσκεται και εφαρμόζεται μόνο από γιατρούς. Στηρίζεται στην ύπαρξη ενεργειακών μονοπατιών που σχετίζονται με τα μονοπάτια των νευρώνων ή ομάδων νευρώνων που ονομάζονται «μεσημβρινοί». Παρεμβαίνοντας στους μεσημβρινούς, διαταράζουμε την ενέργεια σε όλο το ανθρώπινο σώμα και πετυχαίνουμε θεραπευτικά αποτελέσματα σε όλη αυτή τη διαδικασία.

Ο Βελονισμός βασίζεται στα 5 στοιχεία: ξύλο, φωτιά, χώμα, μέταλλο και νερό που εκπροσωπεύουν ζωτικά όργανα του ανθρώπινου σώματος και σε 12 κλειδιά «μεσημβρινών». Πετυχαίνει να αντιμετωπίζει τον πόνο, το στρες, τις αλλεργίες και να απελευθερώνει την καλή μας διάθεση.

Χρησιμοποιείται σε όλο το σώμα, πρόσωπο αυτιά κ.ά., συνδυάζεται με ηλεκτροθεραπεία, ενώ ο συνδυασμός σημείων μπορεί να στοχεύσει σε προβλήματα παχυσαρκίας, κυτταρίτιδας ή καπνίσματος.

Ο Βελονισμός πλέον αφιερώνεται και στην Αισθητική Ιατρική….

Βελονισμός και Λίφτινγκ; Ναι!

Ο βελονισμός επαναπρογραμματίζει την αναγέννηση των δερματικών κυττάρων (τροφή, οξυγόνωση, ενυδάτωση κλπ). Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, η οποία κάνει το δέρμα πιο ελαστικό συμβάλλοντας στην κάλυψη και στο γέμισμα των ρυτίδων.

Μελέτη του Journal of Clinical Acupuncture αναφέρει ότι σε 300 περιπτώσεις που αντιμετωπίστηκαν με βελονισμό λίφτινγκ το 98% είχε επιτυχή και διαρκή αποτελέσματα.

Ιατρικές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι ο αισθητικός βελονισμός προλαμβάνει και καθυστερεί τη γήρανση του δέρματος μέσω της ρύθμισης του αγγειακού τόνου και του νευρο-ενδοκρινο-ανοσιακού συστήματος.

Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματά του αφορούν: τη βελτίωση της ποιότητας της επιδερμίδας, την εξαφάνιση των λεπτών γραμμών, τη μείωση των ρυτίδων, την αύξηση του μυϊκού τόνου, της ελαστικότητας των μυών του προσώπου αλλά και της τραχηλικής χώρας με αποτέλεσμα τη βελτίωση του διπλοσάγονου, την ανόρθωση και σύσφιξη γενικότερα του προσώπου, την εξαφάνιση των μαύρων κύκλων, του οιδήματος γύρω από τα μάτια και των πανάδων, τη σύσφιγξη των δερματικών πόρων, τη βελτίωση της ακμής.

Πετυχαίνουμε:

1. Αντιμετώπιση του πόνου (βασικό ρόλο παίζουν «φυσικά αναλγητικά» όπως οι ενδορφίνες. Ο βελονισμός μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμος στην αντιμετώπιση του πονοκεφάλου, του αυχενικού αλλά και της οσφυαλγίας.

2. Αντιμετώπιση του στρες: Η επακόλουθη χαλάρωση όχι μόνο μειώνει τα επίπεδα του στρες αλλά καταπραΰνει και τα συνοδά συμπτώματα του στρες, όπως η αϋπνία, ο πονοκέφαλος και η κόπωση. Μια πιθανή εξήγηση πίσω από το φαινόμενο είναι ότι οι βελόνες μπλοκάρουν την απελευθέρωση των «ορμονών του στρες», όπως η κορτιζόλη.

3. Καλύτερη διάθεση: Η απελευθέρωση ενδορφινών και άλλων νευροδιαβιβαστών, όπως η σεροτονίνη, ενισχύει την καλή διάθεση, ιδιαίτερα σε όσους κάνουν τακτικά βελονισμό.

4. Αντιμετώπιση των αλλεργιών: Ο βελονισμός βοηθά επίσης να αντιμετωπιστούν οι φλεγμονές της ρινικής κοιλότητας και ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ευαισθησία απέναντι σε συνήθη αλλεργιογόνα.

5. Είναι εντελώς ακίνδυνη, χωρίς καμία παρενέργεια. Δεν πονάει και δεν ενοχλεί τον ασθενή.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.