Αναίμακτες τεχνικές στην Αισθητική Ιατρική | Forum Υγείας
Μια μοναδική διοργάνωση που φέρνει κοντά και διαδραστικά τους επιστήμονες Υγείας με τη βιομηχανία και το κοινό. Περισσότερες από 20 επιστημονικές εταιρείες, 200 και πλέον καταξιωμένοι επιστήμονες ομιλητές, από το χώρο της υγείας, της διατροφής και της ομορφιάς, 100 τουλάχιστον από τις πλέον δυναμικές εμπορικές εταιρείες, 10.000 επισκέπτες ενημερώνουν και ενημερώνονται για τα πιο πολύτιμα αγαθά του ανθρώπου, την υγεία και την ψυχική διάθεση. Πρόληψη, ευεξία και έγκαιρη διάγνωση: Εάν αυτές οι έννοιες είναι και στα δικά σας ενδιαφέροντα, ατομικά ή εμπορικά, τότε σας περιμένουμε όλους με ελεύθερη είσοδο στις 17-18 Μαρτίου στον ιστορικό και πανέμορφο χώρο του Ζαππείου.
διατροφη, Υγεία, ομορφιά
9540
post-template-default,single,single-post,postid-9540,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-3.8,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Blog

Αναίμακτες τεχνικές στην Αισθητική Ιατρική

  |   ΟΜΟΡΦΙΑ   |   No comment

Τα τελευταία χρόνια ο κλάδος της αισθητικής ιατρικής έχει αλλάξει ριζικά σε σχέση με το παρελθόν. Παλαιότερα, η αισθητική ιατρική ήταν συνυφασμένη με τις κλασικές επεμβατικές μεθόδους. Πλέον, όμως, υπάρχει η τάση προς το φυσικό, το αναίμακτο, και το μη επεμβατικό. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία, το Needle Shaping και η αναίμακτη βλεφαροπλαστική με τη χρήση της τεχνολογίας πλάσματος είναι τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Γράφει ο Σωτήριος Γ. Τσιούμας, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Λέκτορας του Πανεπιστημίου του Camerino, Πρόεδρος Society of Aesthetic Medicine Non – Ablative Surgery (SAMNAS), ΣυγγραφέαςΕγχειρίδιο Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής”

 

Στο άκουσμα της λέξης αισθητική ιατρική, το κοινό σκεφτόταν απευθείας την πλαστική επέμβαση ή την προσθήκη μόνιμων υλικών (σιλικόνη, εμφυτεύματα κ.λπ.). Όλα αυτά όμως έχουν αλλάξει ριζικά.

Αυτό οφείλεται στο ότι οι ανάγκες των ασθενών άλλαξαν, οί οποίοι πλέον αναζητούν αναίμακτες, μη επεμβατικές και ανώδυνες θεραπείες χωρίς μεγάλη αποθεραπεία, υψηλή επικινδυνότητα και περενέργειες. Η ιατρική κοινότητα αφουγκράστηκε αυτή την ανάγκη και έτσι εισήχθησαν οι λεγόμενες αυτόλογες θεραπείες.

Αυτόλογη θεραπεία θεωρείται εκείνη που τα στοιχεία που χρησιμοποιεί, λαμβάνονται και εν συνεχεία χρησιμοποιούνται από τον ίδιο οργανισμό.

Μια ευρέως διαδεδομένη αυτόλογη μέθοδος είναι η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία κατά την οποία λαμβάνεται το πλάσμα από τον οργανισμό του ασθενή (μέσω αιμοληψίας και φυγοκέντρισης του δείγματος) και στη συνέχεια «επανατοποθετείται» στον ίδιο οργανισμό – ασθενή. Δεν είναι όμως η μόνη που ανήκει στη μεγάλη γκάμα των αυτόλογων θεραπειών.

Τα τελευταία 7 χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα αυτόλογα νήματα, ωστόσο υπάρχει ακόμα έντονη σύγχυση σχετικά με το τί είναι και πώς εφαρμόζονται. Με την τεχνική των αυτόλογων νημάτων δεν έχουμε χρήση ξένου σώματος, σε αντίθεση με την παραδοσιακή τοποθέτηση νημάτων.. Η τεχνική των αυτόλογων νημάτων γίνεται με τη χρήση της ιατρικής συσκευής Vibrance και η τεχνική ονομάζεται Needle Shaping.Η τεχνική των αυτόλογων νημάτων ή Needle Shaping Technique εφαρμόζεται με βελόνες βελονισμού οι οποίες διεισδύουν μέχρι το δέρμα, όπου συναντώνται με τις ελαστικές ίνες του προσώπου. Παράλληλα, ασθενής και γιατρός κρατούν από ένα ηλεκτρόδιο που συνδέεται με τη συσκευή Vibrance, το οποίο με τη σειρά του δημιουργεί μικροδονήσεις στο εσωτερικό του δέρματος, έχοντας σαν αποτέλεσμα το «γάντζωμα» των ελαστικών ινών στις βελόνες βελονισμού. Η συσκευή Needle Shaping κάνει χρήση γαλβανικού ρεύματος υψηλής τάσης. Η ενέργεια αυτή διοχετεύεται μέσω του γυμνού χεριού του ιατρού (καλός αγωγός) στις βελόνες βελονισμού και από εκεί στις ελαστικές ίνες. Δημιουργείται, εν ολίγοις, ένα κύκλωμα μεταξύ γιατρού, ασθενή και συσκευής.

Tα αποτελέσματα είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακά και το σημαντικότερο είναι ότι ο ασθενής επιστρέφει αμέσως στην καθημερινότητά του χωρίς αποθεραπεία και παρενέργειες.

Άλλες δημοφιλείς αναίμακτες θεραπείες που ανήκουν στην οικογένεια των αυτόλογων θεραπειών και της αισθητικής ιατρικής είναι η βλεφαροπλαστική με την χρήση της τεχνολογίας του πλάσματος (PLASMA EXERESIS) με την οποία επιτυγχάνεται δημιουργία κολαγόνου τύπου ΙΙΙ καθώς και τα βλαστοκύτταρα – Stem Cells.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.