Τα τελευταία έξι χρόνια, ο Όμιλος ΖΙΤΑ και το περιοδικό ΔΥΟ (Διατροφή – Υγεία – Ομορφιά) σε συνεργασία με όλες σχεδόν τις Ελληνικές Επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες αλλά και Οικονομικούς και Επιχειρηματικούς παράγοντες,  καθιέρωσαν στο ΖΑΠΠΕΙΟ, έναν Θεσμό, ο οποίος αγκαλιάζει σφαιρικά τα θέματα υγείας, διατροφής και σύγχρονης επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης που άπτονται στις σημερινές ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας καθώς και την αντιμετώπισή τους από την επιστήμη και τις επιχειρήσεις.

Το 6ο Forum, εφέτος, πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, στις 23 και 24 Οκτωβρίου, όπως πάντα στο ΖΑΠΠΕΙΟ, με στόχο την ανάδειξη όλων των ευκαιριών και προκλήσεων σε θέματα που σχετίζονται τόσο με την Δημόσια Υγεία, όσο και με την Οικονομική Ανάπτυξη και τις Επενδύσεις.

Σε ένα κόσμο που μεταβάλλεται διαρκώς, με ταχύτητες που πολύ συχνά μας ξεπερνούν, επηρεάζοντας καταλυτικά την καθημερινότητα μας, σε όλες τις εκφάνσεις της, όπως υγεία – ευεξία – οικονομία- περιβάλλον, η  Επιστήμη, το Κράτος, οι Επιχειρήσεις και όλοι εμείς οι πολίτες, καλούμαστε να γίνουμε πιο σοφοί, πιο ενημερωμένοι και πιο αποτελεσματικοί για να αντιμετωπίσουμε ή να διαχειριστούμε όλες αυτές τις  προκλήσεις που έχουν ήδη προκύψει ή θα δημιουργηθούν στο εγγύς μέλλον.

Το 6ο Forum, που διοργανώνεται εφέτος μέσα σε ένα κλίμα που επιβεβαιώνει όλα αυτά τα νέα δεδομένα, που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία,  αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα, θα  προσπαθήσει, μέσα από μια πλειάδα εκ των πλέον έγκριτων επιστημόνων, να αναδείξει  το ρόλο του κράτους, των επιχειρήσεων,  της επιστήμης αλλά και των καλά ενημερωμένων πολιτών στην προσαρμογή στο νέο αυτό οικονομικό και περιβαλλοντικό γίγνεσθαι.

Το Forum τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Ιατρικού  Συλλόγου Αθηνών, του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση την Επιστήμη και τον Πολιτισμό και της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας.

Η όλη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θα είναι ανοιχτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Η συμμετοχή των Επιστημονικών Εταιρειών όπως η Ελληνική Ακαδημία Αντιγήρανσης, η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής & Τραυματολογίας, η Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα, η Εταιρεία Παθολογίας Ελλάδος, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, η Ελληνική Μαστολογική Εταιρεία αλλά και η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία, αφενός και  αφετέρου το Γεωπονικό Πανεπιστημίο  Αθηνών, ο ΣΕΒΓΑΠ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων), ο  ΕΒΕΑ (Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών) και η ICAP,  διασφαλίζουν μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και αναδεικνύουν την καινοτομία και τις σύγχρονες εφαρμογές όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, το 5G, η βιοτεχνολογία, η προστασία του περιβάλλοντος και τα νέα βιολογικά διατροφικά πρωτόκολλα.

Η Οργανωτική Επιτροπή, αναγνωρίζοντας την σημασία της γυναίκας στον χώρο του επιχειρείν, θα βραβεύσει σε ειδική τελετή γυναίκες που πρωτοπορούν και βάζουν το δικό τους θετικό αποτύπωμα  στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.


 

Βραβεία επίσης θα δοθούν και στις σημαντικότερες εταιρίες που καινοτομούν στην παραγωγή και στην εμπορία διατροφικών προϊόντων υψηλής θρεπτικής αξίας

Στον χώρο του ΖΑΠΠΕΙΟΥ, εξάλλου, θα λειτουργήσει έκθεση επιχειρήσεων με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με το αντικείμενο του 6ου Forum.

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΙΔΙΟΤΗΤΑ
Βλαχάκης Δημήτρης
Επίκουρος Καθηγητής Γενετικής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο
Αθηνών - Ερευνητής Β στο ΕΠΙ, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ - Αντιπρόεδρος ΕΑΑΦΑΧ - ΕΟΦ
Γκορτζή Όλγα
Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Καπλανίδης Ζαχαρίας
Οικονομολόγος- Πρόεδρος Ομίλου ΖΙΤΑ
Καφούνης Σταύρος
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών
Κουσκούκης Κωνσταντίνος
Καθηγητής Δερματολογίας – Νομικός – Πρόεδρος Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής
Λεμπέσης ΠαναγιώτηςΔιαιτολόγος - Διατροφολόγος, Γενικός Γραμματέας Ένωσης Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδος
Παπαγιάννη Σοφία
Φαρμακοποιός - Επιστημονική Υπεύθυνη Περιοδικού Δ.Υ.Ο.
Παυλίδης Γιώργος
Ομότιμος Καθηγητής σε πανεπιστήμια της Αγγλίας, Ελλάδας, ΗΠΑ
Επιστημονικός Διευθυντής των 38 ‘DYSLEXIA CENTERS – PAVLIDIS METHOD’
Χρούσος Γεώργιος
Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής & Ενδοκρινολογίας ΕΚΠΑ - Διευθυντής Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Υγείας Μητέρας Παιδιού & Ιατρικής Ακριβείας.

Χορηγοί Επικοινωνίας