Εταιρεία Παθολογίας Ελλάδος: συμβουλές αντιμετώπισης και πρόληψης παθολογικών, ενδοκρινολογικών καρδιολογικών, διαβητολογικών προβλημάτων αλλά και απαντήσεις στα θέματα της πανδημίας.

Η Εταιρεία Παθολογίας Ελλάδος πιστή στην Κοινωνική της Ευθύνη και αναγνωρίζοντας την ανάγκη επικοινωνίας με το κοινό σε μια περίοδο όπου η έγκυρη, εμπεριστατωμένη και φιλτραρισμένη ενημέρωση από αρμόδιους επιστήμονες είναι πιο σημαντική από ποτέ, συμμετέχει ενεργά στον μεγάλο Θεσμό της Υγείας, ΔΥΟ Forum. Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 15.30-17.00 θα υποδεχτεί όλους εκείνους που αναζητούν συμβουλές αντιμετώπισης και πρόληψης παθολογικών, ενδοκρινολογικών καρδιολογικών, διαβητολογικών προβλημάτων αλλά και απαντήσεις στα θέματα της πανδημίας.

Η Εταιρεία Παθολογίας Ελλάδος (Ε.Π.Ε.) ιδρύθηκε το 2008.  Όλα τα μέλη της Εταιρείας, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της, είναι Παθολόγοι που εκπροσωπούν διάφορες περιοχές της Ελλάδας και ανήκουν στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα του συστήματος Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας φροντίδας Υγείας (Ακαδημαϊκοί, Νοσοκομειακοί ιατροί, Ιατροί στον Ιδιωτικό τομέα). Διοργανώνει  πολυάριθμες Επιστημονικές Εκδηλώσεις (Συνέδρια, Ημερίδες, Συμπόσια κλπ.), καθώς και παρόμοιες εκδηλώσεις στους τομείς της Ενδοκρινολογίας, της Νεφρολογίας, της Διαβητολογίας, της Ηπατολογίας και της Ανοσολογίας, σε στενή συνεργασία με τις αντίστοιχες Επιστημονικές Εταιρείες. Επιπροσθέτως, η Ε.Π.Ε. δημοσιεύει (τριμηνιαία) το Περιοδικό «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ», όπου σε κάθε τεύχος δημοσιεύονται πρωτότυπα και καινοτόμα ερευνητικά άρθρα. Η Ε.Π.Ε. στοχεύει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και συνέγερση όλων των Παθολόγων της Ελλάδος στον Επιστημονικό, Επαγγελματικό αλλά και Κοινωνικό Τομέα.